6 tips til mad og snacks på farten – fx gåturen!

Påskeferien nærmer sig med hastige skridt – her får du seks tips til mad og snacks, som passer i tasken eller jakkelommen.
Kristine Symreng
ernæringsekspert
Kategori
Mad

Skal du ud på tur - måske længere gåture eller opdagelse i den danske natur? Så kan det være en god idé med en energi- og næringsrig snack, der er let at have med og holder sig godt. Maden skal også være god kold, kunne spises uden bestik eller kunne drikkes fra en termoflaske. 

Her kommer 6 mad-tips, der passer perfekt til en påske-tur: 

 

1. Salte nødder med tørret frugt og bær

 Salte nødder indeholder nyttige fedtstoffer og protein, og giver os et tilskud af salt, som vi kan bruge på de lange ture. Frugt og bær bidrager med kulhydrater, som giver os god energi til fx en hel dags aktivitet. Varier fx mellem tranebær, rosiner og tørret abrikos.   

2. Suppe

 På en lang dag ude kan det være både nemt at have en hjemmelavet frokost med. Prøv fx at lave en simpel tomatsuppe eller porre- og fennikelsuppe, og hæld den på en termoflaske. Vi lover, det bliver en success!   

3. Tortilla med flødeost og purløg

 Spis det som mellemmåltid eller som frokost med din varme suppe. Tag et godt lag flødeost på og drys evt. lidt purløg på. Rul madpandekagen sammen og pak den i fx husholdningsplast og put i tasken eller jakken.  

4. Rawfoodball

 Energi- og næringsrigt mellemmåltid, som i tillæg er kan nydes koldt. Hvis du vil lave dem selv, finder du her en opskrift på cashew balls med lime og lakrids – nyttige fedtstoffer, proteiner og kulhydrater!   

5. Energibarer

 Det er supernemt at have med i tasken, og giver dig god energi på turen! Du kan enten lave dem selv eller købe dem i en butik (fx SATS)   

6. Varm kakao

Når vi er aktive, har vi brug for mere væske. Den bedste kombination er når drikken ikke bare slukker tørsten, men også fylder på med de næringsstoffer, kroppen har brug for. Varm kakao indeholder både  proteiner og kulhydrater, og er en genial drik på farten, særligt hvis det danske forårsvejr er i den kølige ende. Tag kakao med i din termoflaske og nyd den varme drik på din tur.