5 gode grunde til at bevæge sig 30 minutter hver dag - Blog
Til sats.com
Bliv medlem

5 gode grunde til at bevæge sig 30 minutter hver dag

5 gode grunde til at bevæge sig 30 minutter hver dag

Vil du i gang med træningen, men har svært ved at sætte tid af eller finde motivationen? Vi har gode nyheder; alt det kræver er ti minutter om morgenen, ti minutter i frokostpausen og ti minutter på vej hjem fra job!

SATS
SATS
17. december 2020

Med bare 30 minutters fysisk aktivitet i løbet af dagen opnår du langsigtede sundhedsgevinster både fysisk og mentalt. Disse 30 minutter kan du dele op i blokke i løbet af dagen, og så virker det jo lidt mere opnåeligt, ikk?

Vigtigere end nogensinde at være fysisk aktiv

Corona med lukkede træningscentre har gjort det svært for mange at holde gang i træningen. Bliver du medlem hos SATS, har du adgang til et bredt udvalg af digitale træningsmuligheder. Vi ønsker, at gøre det nemmere for dig at holde dig i aktiv, uanset om du vil træne i et center eller derhjemme.

Ikke medlem i SATS? Kom i gang med gode træningsrutiner i dag!

Bliv medlem

 

Se hvad ti minutters aktivitet tre gange om dagen gør for din fysiske og mentale sundhed:

1.       Reducerer risikoen for muskel- og ledsmerter

Muskel- og ledsmerter kommer mange gange af en for stor belastning af bestemte muskler. Eller ved for meget stillesiddende arbejde, hvor muskler og led ikke får nok bevægelse i løbet af en arbejdsdag.

Hvis du rejser dig fra bordet i ti minutter og laver nogle simple øvelser, vil dette øge blodcirkulationen, du får bevægelse i muskler og led og giver også kroppen afspænding.

Vidste du, at bare fire minutters fysisk aktivitet giver dig øget opmærksomhed i den efterfølgende time?

Prøv vores 2 minutters kontortræning – perfekt på hjemmekontoret!

Glem ikke styrketræning! Sundhedsstyrelsen anbefaler, at træne styrke to gange om ugen.

2.      Reducerer risikoen for hjerte- og karsygdomme

At holde sig aktiv i 30 minutter hver dag reducerer risikoen for overvægt, som igen reducerer risikoen for livsstilssygdomme såsom forhøjet kolesterol, forhøjet blodtryk, hjerteanfald, slagtilfælde osv. Som forebyggelse af hjerte- og karsygdomme er det vigtigt, at du tre gange om ugen laver en aktivitet, der får pulsen op og dermed styrker dit hjerte.

3.      Beskytter mod depression og demens

Et aktivt liv beskytter dig mod depression og demens – vidste du, at én gåtur om ugen på en time kan forebygge depression? Og hvis du går en halv time hver dag, reducerer du også risikoen for demens med op til 50 procent.

4.     4 minutters fysisk aktivitet giver dig øget opmærksomhed i den efterfølgende time

Hjernen er højst sandsynlig det organ, der påvirkes mest af fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet har en positiv effekt på håndtering af stress, læring, hukommelse, kreativitet, koncentration og intelligens. Og den gode nyhed er, at fysisk aktivitet har både langvarig og direkte effekt på din hukommelse!

Forskning viser, at du ved at træne 30 minutter 3 gange om ugen, indhenter omkring 90% af sundhedsgevinsterne i hjernen.

5.      Træning gør dig lykkelig!

Fysisk aktivitet giver også en direkte effekt på vores hjerne i form af frigørelse af endorfiner og dopamin, som begge giver os en lykkerus og øget energi. Der skal simpelthen meget til for ikke at have glæde af lidt fysisk aktivitet!

Kan hjerneforsker Ole Petter Hjelle på 3 minutter overbevise dig om at træne i dag? Lyt og test her!

 

Kilder:

  • www.sst.dk
  • Ole Petter Hjelle, «Sterk hjerne med aktiv kropp»
  • «Fysiskt aktivitetsmönster och hälsosamma hjärnfunktioner», Gymnastik- och idrottshögskolan

Jeg ønsker at blive medlem!

Bliv medlem

Træning

Læs mere om Træning →