Beslut dig, og se resultater

Sommerferien er forbi for de fleste, og det er på tide at finde tilbage til de gode vaner. Hvis du hurtigt skal tilbage i god form, kan det være en god idé at lægge et højere gear ind.
SATS
Kategori
Mere om træning

Er du klar? Så er det slut med at unde dig selv noget godt af og til. Skær ned på slik og andre søde sager. Hvis du ikke er i stand til at give slip på is, dessert og fredagsøl, kan du godt glemme alt om at komme i topform. 

Kost for hurtige resultater 

Vi udsættes hele tiden for spiselige fristelser. Vi går forbi bagerier, der får os til at længes efter nybagt brød og boller. Nogen har sidste dag på jobbet, og der er kage i kantinen. Der er selskaber, fester og fejringer, og andre anledninger til en lille drink eller øl. Og sidst men ikke mindst vil familien hygge sig både fredag, lørdag og søndag og af og til også på en helt almindelig ugedag. Det er ikke mærkeligt, at det kan blive for meget af det gode, når vi så ofte udsættes for fristelser. 

Hvis du vil komme i form eller tabe et par kilo, gælder der nultolerance over for fristelser. Så er der størst sandsynlighed for, at du klarer det. Beslut dig for, at alt, hvad du spiser, skal være næringsrigt. Spis regelmæssigt på bestemte tidspunkter, og planlæg på forhånd, hvad du skal spise. 

Fyld tallerkenen med grøntsager, fisk, kylling, bønner, rodfrugter og fuldkornsprodukter. Spis dig tilpas mæt og start gerne med grøntsagerne. Tænk ikke på, om der er noget du har særligt lyst til og OM du skal unde dig selv noget usundt. For hvis du vil se hurtige resultater uden at tabe dig, gælder der nultolerance over for usunde ting. 

Træning for hurtige resultater 

Hvis du vil tabe dig og stramme kroppen op, skal du skifte mellem højintensiv træning og hverdagsmotion. Tag cyklen eller gå på arbejdet. Stå eller gå rundt, mens du arbejder. Træn højintensivt 3-4 gange om ugen. Varier mellem styrketræning og konditionstræning. Med mere end 3-4 hårde træningspas om ugen stiger risikoen for skader, hvis du ikke allerede er i god træning. 

Vil du alligevel træne mere? Gå en tur - jo længere, jo bedre! Eller tag dig en lang cykeltur i naturen. At gå eller cykle en tur er skånsomt for kroppen og effektive træningsformer for vægttab som supplement til højintensiv træning. Og her gælder det også om at tage en beslutning. Hvis du en dag savner motivation, så tag hen og træn alligevel! Tænk ikke på, om du orker, men tag altid sportstasken med dig og hold dig til planen. 

Nedsæt stressniveauet 

Du blev vel ikke stresset af al træningen og den sunde mad? Godt! Høje kortisolniveauer i kroppen nedsætter nemlig træningseffekten og vægttabet. Gør det, du behøver for at falde til ro. Sov nok, vær ude i naturen, vær gerne sammen med dyr og find en balance mellem arbejde og fritid. For meget højintensiv træning stresser kroppen, så hold dig til 3-4 gange om ugen. 

Held og lykke med at nå topformen i løbet af efteråret. 

Vil du have flere tips til, hvordan du skal træne for at tabe dig? Vi har gjort det nemt for dig og samlet alle vores træningstilbud til dig, som ønsker at tabe dig.