Poweryoga – en dynamisk og kraftfuld yogaform

Hvis du ønsker at give din krop en omfattende træning der får dig til at svede, kan poweryoga anbefales. Poweryoga er en træningsform, der udvikler styrke, fokus, fleksibilitet, udholdenhed og balance. Nedenfor kan du læse mere om, hvad poweryoga er, og få tips til øvelser.
SATS Online
Kategori
Mere om træning

Hvad er power yoga?

Poweryoga er en dynamisk og kraftfuld form for yoga, som har sit udspring i Ashtanga og Vinyasa yoga. Det er kendetegnet ved at være en træningsform, som mange finder intens, og det har derfor tiltrukket både erfarne yogier og atleter. Denne form for yoga blev skabt i slutningen af 1980'erne og har siden spredt sig globalt.

Hvis du er bekendt med Ashtanga yoga, vil du vide, at det er en udfordrende form for yoga, hvor man udfører forskellige serier, og man skal mestre den første serie for at komme videre til den næste. Vinyasa yoga involverer forskellige flow, hvor fokus er på at forbinde bevægelserne med vejrtrækningen. Poweryoga er en kombination af disse to yogaformer, hvor Ashtanga yogas kraftfulde stillinger kombineres med et mere frit flow inspireret af Vinyasa yoga.

Yoga er en af de få former for træning, der træner både krop og sind samtidigt, og som sætter fokus på at kombinere bevægelse med vejrtrækning. Ligesom med alle andre yogaformer, kan stillingerne tilpasses, så de passer til individuelle behov.

Tips til Poweryoga øvelser

Nedenfor får du nogle tips til Poweryoga øvelser, der kan sammensættes på mange forskellige måder. Det er essentielt at varme op kroppen grundigt, før du bevæger dig videre til mere udfordrende øvelser. En måde at gøre dette på er ved gentage flows fra Solhilsen A og B 5-10 gange, hvilket vil forberede kroppen til de kommende øvelser.

Flow der aktiverer hele kroppen – sådan gør du det

 1. Begynd med at stå på yogamåtten med fødderne samlet og placer dig øverst på måtten.

 2. Indånd og bøj knæene ca. 90 grader, mens du løfter dine hænder op over hovedet.

 3. Udånd og stræk dine ben samtidig med at du langsomt sænker din overkrop mod jorden. Hvis det er muligt, kan du placere dine hænder på jorden.

 4. Indånd og ret din ryg op, og placér dine hænder på skinnebenene, hvis det er nødvendigt.

 5. Udånd og træd begge fødder tilbage, så du kommer i en høj plankeposition.

 6. Indånd og løft din højre arm og højre ben op, så du kommer i en sideplankeposition. Din venstre arm skal strækkes mod loftet. Hvis du vil udfordre dig selv, kan du løfte din venstre fod fra gulvet.

 7. Udånd og bring din venstre fod frem mellem dine hænder. Hold din højre fod langt bagud på måtten.

 8. Indånd og løft din overkrop op i en høj udfaldsposition, mens du strækker dine arme op over hovedet.

 9. Udånd og sænk dit højre knæ mod gulvet.

 10. Indånd og stræk begge ben, mens du holder dine hænder strakt over hovedet. Udånd og sænk dit højre knæ mod gulvet. Gentag denne sekvens endnu en gang.

 11. Indånd og kom halvvejs op. Placer dine hænder på måtten og træd begge fødder tilbage i en høj plankeposition.

 12. Udånd og sænk dig ned i en position, hvor dine arme er bøjet i en vinkel på ca. 90 grader.

 13. Indånd og løft din overkrop op i en opadgående hund position.

 14. Udånd og løft dine hofter op i en nedadgående hund position. Hold stillingen i 2-3 vejrtrækninger.

 15. Udånd og vend tilbage til en plankeposition. Indånd og skift til en sideplankeposition med din venstre hånd og venstre fod på gulvet, og gentag derefter denne sekvens på den modsatte side.

Her kan du se vores træner, Halat, gå gennem flowet:

Poweryoga er velegnet til både begyndere, atleter og erfarne yogier

Poweryoga er en træningsform, der giver en holistisk træning af kroppen, og den kan tilpasses til alle niveauer af erfaring. Hvis du er ny til poweryoga, kan du starte med variationer af stillingerne og gradvist bygge videre, så du kan forberede din krop og undgå risikoen for skader eller overbelastning. Vores erfarne trænere vil give dig vejledning om justeringer, så du kan udføre stillingerne på en måde, der passer til din krop.

Atleter kan med fordel inkludere poweryoga i deres træning. Hvis du dyrker en sport med gentagne bevægelser, kan poweryoga give en afbalanceret træning, da den indeholder mange forskellige stillinger, der udvikler både styrke, smidighed og fokus. Uanset hvilken form for motion du dyrker, kan poweryoga være et perfekt supplement til din all-round træning.

Hvis du allerede har erfaring med yoga, kan du supplere din yogapraksis med Poweryoga-sessioner. Poweryoga kombinerer det dynamiske og udfordrende element fra Ashtanga yoga med den flydende struktur fra Vinyasa yoga og giver dig en vidunderlig udfordring, uanset din tidligere yoga-erfaring.

Prøv en session Poweryoga hos SATS online

Hvis du gerne vil prøve en fuld session af Poweryoga, så kan du finde flere klasser på SATS online. Hvis du allerede er medlem af SATS med region+gymnastikpas eller alt inklusive, er SATS online inkluderet i dit medlemskab. Hvis ikke, kan du få adgang til vores online træning for 99 SEK om måneden uden bindingsperiode.