Holdtræning gør dig glad

Holdtræning er vanedannende, i hvert fald hvis du spørger Katarina Sollid. Hun ændrer træningspersonlighed hver anden måned, fordi holdtilbuddet er så stort og varieret, og hun synes, at instruktørerne er nogle af de bedste i landet.
Kategori
Vores medlemmer

Kender du følelsen, når du er i stand til at komme igennem de sidste tunge gentagelser, selvom du ikke troede, du havde det i dig? Når du løber hurtigere end før, eller hopper du højere end sidste gang? Til holdtræning glemmer du alt andet, og nyder bare nuet, træningsglæden og musikken, der pumper i takt med dit hjerteslag. Katarina Sollid elsker holdtræning på grund af de unikke oplevelser, venskaber, sammenhold og præstationer, hun opnår.

Katarina Sollid – lidt sejere og lidt stærkere

Hun mener, at alt forstærkes, fordi man er i en gruppe, og evnen til at presse dig selv er på et helt andet niveau.

– Jeg føler mig altid lidt sejere og lidt stærkere, når jeg er på hold, end når jeg er alene

Som 16-årig meldte Katarina sig ind i SATS for første gang og deltog på et Cycling-hold. For at skjule sig mest muligt, satte hun sig i mørket på bagerste række, iført en jakke, som hun nu griner af - "det er der ingen, der har på, det er ekstremt varmt!". Men dengang var det at være en i mængden på et hold, hvad hun havde brug for, for at finde sin plads i fitnesscentret. - Det var en tryg arena at starte med, når jeg ikke rigtig turde være der og hellere ville gemme mig væk, siger hun ærligt.

Ændrer træningspersonlighed

Træning bliver en stor del af Katarinas liv, og i dag er hun en stor profil inden for træning. Selvom hun godt kan lide styrketræning, er holdtræning blevet en stor del af hendes træningsrutine.

– Jeg træner for at have det sjovt, og med den indstilling er jeg motiveret til at tage til træning. Fordi holdtræningen er så varieret, er der altid noget, der passer til den periode, jeg er i.

Katarinas bedste råd til at starte - og nyde - træning er at prøve en masse forskelligt for at finde noget, du kan lide. Sæt dig ikke fast på, hvad du skal træne, eller hvad andre siger er sjovt. Hos SATS er der ifølge Katarina et hav af muligheder, og målet er at finde noget, du nyder. Så meget, at det kan blive en hobby, du vil bruge din tid på i mange år. For hende er det lidt af hvert, og holdtræningstilbuddet hos SATS passer Katarina rigtig godt, fordi hun "ændrer sin træningspersonlighed hver anden måned".

- En måned kan går jeg kun til dans og styrketræning, hvorimod jeg på det seneste har dyrket meget BODYSTEP og Yoga, siger hun om behovet for at give den gas på step-timen og falde til ro til Yoga.

Træningsaftaler i en stresset hverdag

Holdtræning hjælper Katarina med at være tilstede. Hun kan ikke tjekke sin telefon eller træne hurtigere for at komme tilbage på arbejde. En holdtræning er en aftale. Det tager ikke lang tid, før holdtræning bliver en del af din hverdag, og du vil ikke gå glip af en time, selvom du er træt. Du begynder at kende de andre deltagere, den motiverede instruktør og den gode musik er det, der driver dig til at presse dig selv lidt ekstra.

– Fordi vi er kommet igennem en hård træning sammen og delt oplevelsen, er det lidt som om, vi pludselig er venner bagefter, siger hun og griner med et stort smil.

– Det er så nemt at komme i snak, fordi man giver en highfive eller siger "du er så stærk", så hvis du leder efter venner, er det bare et spørgsmål om at tage på et par hold!

Ikke hyggetræning

- Jeg vil bestemt ikke sige, at holdtræning er chill, for jeg går til holdtræning for at presse mig selv, siger Katarina passioneret om den følelse, der kommer, når hun tilmelder sig et hold.

– Det bedste jeg ved er, når musikken spiller og er tilpasset træningen, så beatet passer perfekt til en øvelse. Det er så fedt og kan helt give mig kuldegysninger!

Hun kan lade sig rive med så meget, at da hun fornyligt deltog på en Power Step-time, startede hun med samme vægte som instruktøren, "Jeg er ret stærk". Undervejs holdt instruktøren på imponerende vis sine 15 kg på hver side, mens Katarina måtte tage vægte af igen og igen – indtil 2,5 kg. - Så tænkte jeg, at holdinstruktørerne er de sejeste vi har. De er helt vilde!

Variation inkluderet

Hos SATS er der så mange hold, at det simpelthen er umuligt ikke at finde noget, man kan lide. Vi udvikler selv alle koncepter og uddanner instruktørerne gennem vores egen uddannelse. For Katarina giver den unikke variation hende mulighed for at tilpasse sig det, hun har brug for, og det giver hende altid gode træninger. - Når jeg nu har afsat timen, motiverer det mig til at give ALT, hvad jeg har, så når jeg går ud, vil jeg ikke fortryde, at jeg brugte min tid der, siger Katarina.

For nogle er det hårde løbebåndsintervaller og tunge løft, for andre er det at lave Tabata eller indendørsløb med deres bedre halvdel. Nogle mennesker kan lide, at deres fødder sidder limet til cykelpedalerne, mens andre vil vride dem så meget som muligt til salsarytmer. Måske har du lyst til virkelig at fokusere på styrketræning til Prformance Strength, mens din bedstemor er på Senior hold. Holdtræning er virkelig et hav af muligheder, som du kan dykke ned i, eller du kan gøre som Katarina og begynde at dyppe tæerne i vandet og se, hvad du kan lide. Du behøver ikke at have trænet før for at nyde holdtræning, netop fordi mulighederne er så mange. Variationen tiltrækker meget forskellige mennesker med forskellig træningsbaggrund, som alle har træningsglæden og lysten til at dele glæden med andre smilende deltagere tilfælles. Holdsalen er trygt og skaber plads til at prøve nye ting, udfordre dig selv og mestre træningen. Book dit næste hold her

Publiceret i Shape Up 6 2022 Foto and tekst: Tonje Lien Wold