Sæt mål for din træning

Hvis du finder den sande indre kerne af dit mål for din træning, skal der meget til for at stoppe dig. Få tips til det rigtige mål her!
SATS
Kategori
Mere om træning

For at være sikre på, at vi udvikler os, skal vi vide, hvor vi skal hen, og hvornår vi vil være der. Det er lidt ligesom en GPS, man ved hvor man er og hvor man skal hen, så finder GPS'en vej til destinationen. Hvis du ikke ved, hvor du skal hen, risikerer du aldrig at komme foran. Du bliver bare ved med at gå og træde på samme spor. 

FORSLAG TIL MÅL 

  1. Vil du tabe dig?  I så fald skal du tage stilling til, hvor mange kilo og inden for hvornår dette skal nås. Først da kan du lave en plan.

  2. Vil du blive stærkere? Så skal du vide i hvilke øvelser og hvor mange kilo du vil løfte. Det kan være en god ide at få hjælp fra en PT, hvis du er nyt SATS medlem kan du bruge din. PT'eren kan hjælpe dig med at finde det rigtige mål, din såkaldte 1 rep max – som er den max vægt du kan løfte én gentagelse af, i en øvelse.

  3. Vil du bygge muskler? Hvor på kroppen? Hvor meget skal de forskellige muskler øges i volumen og til hvornår? Det er ting, du skal tænke over, for at måle din progression.

  4. Er målet at øge konditionen? Så skal du vide, om du vil gøre dette gennem spinning, løb, ellipse, romaskine eller lignende. Hvordan er din tilstand i dag, og hvor meget vil du forbedre samt til hvornår?

  5. Vil du  i hverdagen? Måske kan det hjælpe at komme ordentligt i gang med træningen og styrke coremuskulaturen.

  6. Eller er du som de fleste, der bare gerne vil i bedre form? Så skal du definere, hvad "at komme i form" betyder for dig. Er der ekstra energi i hverdagen, stramme kroppen op, tabe sig, øge konditionen – hvad vil du egentlig opnå? Find dit "hvorfor".

  7. Sæt dig selv benhårde mål. At turde drømme stort! Målstregen kan være langt forude. Det vigtigste er, at du har noget at arbejde hen imod. Husk at fejre når du når målene, det er vigtigt at have noget at se frem til.

DINE MÅL BØR VÆRE S M A R T E 

Læs videre for at lære, hvordan du sætter SMARTE mål! 

Specifikt. Jeg vil løbe 10 km på en bestemt tid. 

Målbart. Ved at bruge løbeapps som Runkeeper eller løbebåndsfunktionerne kan jeg måle, hvor langt jeg løber, og hvor hurtigt. Prøv en pulsmåler for at sikre dig, at du træner med den rigtige intensitet. 

Attraktivt. Målet er noget, du virkelig ønsker, noget du er villig til at gå langt for at nå. Det er så vigtigt og så attraktivt for dig at komme i mål, at det er helt udelukket at slappe af fra sessionerne, blot fordi lysten ikke er der en dag. Til det er målet samt den belønning, der venter, alt for vigtig for dig. 

Realistisk. Mange mennesker har gjort dette før dig, så det er bestemt muligt at nå målet, så længe du arbejder hårdt nok.    Tidsbestemt. Du ved præcis, hvilken dato du skal nå målet. Har du brug for hjælp og vejledning, er der mange personer i vores centre, som kan hjælpe dig med tips til holdtræning, der passer til dine mål, eller træn med en personlig træner

HOLD DIG TIL PLANEN – SELV NÅR DU STØDER PÅ FORHINDRINGER 

Fordi der vil være forhindringer. Pludselig sker der en masse andre ting i dit liv, det kan være er aktiviteter for børnene, en hektisk periode på arbejdet eller på studiet, du skal til at renovere dit hjem eller måske har du ondt et sted? Giv ikke op! Det er blot små bump på vejen mod målet. Hold fokus, og i stedet for at straffe dig selv for ikke at have trænet i en uge, så gå til næste uge efter planen. Kompenser ikke for en tabt træningsuge ved at træne to gange i næste uge. Slap af, snart er du tilbage på sporet. 

Og ved du hvad? Rent biologisk set er det faktisk næsten umuligt, ikke at være glad efter en træning. Noget som er værd at huske på, når dine ben er tunge som bly, og du meget hellere vil blive på sofaen; du kommer altid gladere hjem fra træning, det lover vi!