Hvorfor træning?

Omfattende studier viser, at det bedste grundlag for et godt helbred er regelmæssig fysisk aktivitet. Et godt helbred giver større arbejdskapacitet og mere effektive medarbejdere.

26. Januar 2023

Via regelmæssig træning får arbejdstagere mere energi og større koncentrationsevne. Mange oplever desuden, at deres søvnkvalitet og humør bliver bedre. En virksomhed har derfor meget at vinde ved at investere i medarbejdernes sundhed.

I en gennemsnitlig virksomhed er ca. 60 % af medarbejderne fysisk inaktive. Der er medarbejdere, som kommer på arbejde, men som ofte ikke præsterer optimalt. Der kan være tale om alt lige fra overvægt, dårlig kost, ryg- og nakkeproblemer, stress, søvnproblemer og lignende, hvilket igen kan resultere i lavere produktivitet og højere sygefravær. Den bedste investering med det største afkast er, at få de fysisk inaktive medarbejdere til at ændre livsstil – og dette er noget, du, som arbejdsgiver, kan gøre noget ved! 

Mange virksomheder tilbyder f.eks. træning i forbindelse med arbejdspladsen og/eller giver et økonomisk bidrag til træningen. Undersøgelser viser, at medarbejderne sætter stor pris på sådanne personalegoder, og at det giver en positiv holdning til virksomheden. Det bidrager også positivt til det sociale samvær og giver bedre sammenhold blandt medarbejderne.