Bliv medlem
Find træningscenter
Medlemskab
  • Træning
    Træningsområdet
    SATS Online
    Træningsprogrammer
    Øvelser
  • Holdtræning
    Book hold
    Hold hos SATS
  • PT
    Personlig træning
    Boot Camps
  • SATS App
    Sauna
  • Træning og træningstips
    Styrketræning
    Motivation og mental træning
    Træning og menstruationscyklus
    Træning under og efter graviditet
    Yoga & Mobilitet
    Konditionstræning
    Vægttab
    Hjemmetræning
    Kom i gang med træning
    Fysioterapi
  • Vores medlemmer
    Personlig Træner historier
    Interview
    Historier
  • Opskrifter
    Kost og ernæring
    Opskrifter
Kundeservice
Log ind
Bliv medlemLog ind
  1. Opskrifter
  2. Opskrifter
  3. Gode og sukkerfri snacks

Gode og sukkerfri snacks

Har du lyst til noget lækkert og gode erstatninger til slik og kager? Her får du fire opskrifter på sukkerfrie og velsmagende snacks.

SATS
SATS

Kategori

Opskrifter

Af og til har man bare lyst til noget sødt uden at skulle indtage raffineret sukker eller gå på kompromis med smagen. Herunder har vi samlet fire opskrifter på gode snacks fra vores opskriftsamling.  

Ingen af opskrifterne herunder indeholder hvidt sukker. De kan derimod indeholde tørret frugt og honning. Hvis du er følsom over for naturligt sukker og ved at det får dig til at spise mere sukker, bør du snarere satse på at spise nødder eller friske bær, som indeholder mindre fruktose end frugt. 

Selvom disse opskrifter ikke indeholder raffineret sukker, er de alligevel meget energirige (gælder ikke grønkålschips). Hvis dit mål er at tabe dig, kan det være en god idé kun at spise et par bidder. 

Cashewkugler med lime og lakrids 

Cashewbolle med lime og lakris

Dette skal du bruge til ca. 22 stk.:

1 dl cashewnødder (100 g) 

20 økologiske abrikoser (150 g) 

½ dl kokosmasse (20 g) 

1 lime 

1,5 tsk. rålakridspulver 

Sådan gør du:

1. Bland cashewnødder, abrikoser og kokosmasse til en kornagtig blanding 

2. Tilsæt lakridspulver og saften fra lime og bland godt 

3. Form 22 energikugler 

Kuglerne kan opbevares ca. 1 uge i køleskab. De kan også fryses, da de hurtigt tør op. 

Grønkålschips 

Grønnkålchips

Det skal du bruge:

120 g grønkålsblade (ca. 200 g grønkål med stilk) 

3 spsk. olivenolie eller sesamolie 

1,5 knivspids salt 

2 spsk. chiliflager 

2 spsk. løgpulver (uden salt) 

2 spsk. hvidløgspulver 

Sådan gør du:

1. Sæt ovnen på 75 grader 

2. Læg bagepapir på en stegeplade 

3. Tag grønkålsbladene af den grove stilk, riv dem i mindre strykker og læg dem på pladen 

4. Drys med olie og tilsæt krydderi efter eget valg. Gnid olien og krydderierne ind, så de bliver jævnt fordel over grønkålsbladene 

5. Sæt pladen midt i ovnen i ca. 45 minutter. Server straks eller opbevar på et tørt sted 

Chokoladeruller uden raffineret sukker 

Nyttiga chokladbollar

Dette skal du bruge til ca. 10-25 stk.:

15-20 dadler (uden sten) 

3-4 dl havregryn 

Et par skvat sort kaffe 

2 spsk. kakao 

2 dl kokosolie 

Et glas vand 

Kokosmasse eller kakao 

Sådan gør du:

1. Bland dadler og havregryn med en stavblender eller køkkenmaskine 

2. Tilsæt kaffe, kakao og vand 

3. Smelt kokosolien, og tilsæt den til dejen 

4. Rul til små, kompakte kugler og rul derefter i kokos eller kakao 

Rå snickerskage 

Good and healthy raw food Snickers cake

Det skal du bruge:

Til bunden: 

150 g gram ferske, steifrie dadler 

1,5 dl ristede hasselnødder 

1 dl revet kokos 

3 spsk. kakao 

1,5 spsk. vand 

Fyld 1

150 g usødet jordnøddesmør 

75 g ferske, stenfrie dadler 

3 spsk. kokosolie 

2 tsk. vaniljeekstrakt eller pulver 

Fyld 2

150 g usødet jordnøddesmør 

1,5 dl kokosmælk, det hvide, faste øverst i dåsen 

2 tsk. honning 

1 tsk. vaniljeekstrakt eller pulver 

Topping

1 dl grovhakkede jordnødder 

50 g mørk chokolade uden mælk 

Sådan gør du: 

1.

Bund:  Bland alle ingredienserne sammen. Smør en 20 x 20 cm stor form med kokosolie og dæk den med bagepapir, så kanterne og bunden er dækket. Dette er for at dejen skal være lettere at arbejde med på bagepapir. Hæld dejen ud i et jævnt lag på bagepapiret. 

2.

Fyld 1:  Bland alle ingredienser med en stavblender. Smør ud over bundlaget. 

3.

Fyld 2:  Bland dette sammen med resten af ingredienserne. Fordel dejen på fyld 1. 

4. Grovhak 1 dl jordnødder og strø dem ud over kagen. Smelt chokoladen i vandbad og drys den over. Sæt kagen i køleskabet, indtil den bliver kold. Skær den ud i tern før servering.

Om SATS

  • SATS
  • Træning for virksomheder
  • Ledige stillinger i SATS
  • Presse
  • SATS Rewards
  • Investor
  • WhistleBlower
  • Centre

Tjenester

  • Book hold
  • Holdtræninger
  • Personlig træning
  • Boot Camps
  • Øvelser
  • Træningsområdet
  • SATS Online
  • Træningsprogrammer

Inspiration

  • Træning og træningstips
  • Arbejde og sundhed
  • Vores medlemmer
  • Opskrifter

Hjælp

  • Erklæring om beskyttelse af personoplysninger
  • Kontakt kundeservice
  • Log ind
  • Vilkår og betingelser
Copyright © SATS 2014 - 2025 • Sådan håndterer vi cookies og persondata.