Kyllingefilet med ristede rodfrugter og basilikumyoghurt

Proteinrig træningsmad! Gulerødderne i de ovnristede rodfrugter er desuden rige på antioxidanterne alfa- og betakaroten, som modvirker de frie radikaler som dannes i større grad ved højintensiv træning.
SATS
Kategori
Mad

Ristede rodfrugter:

  • 1 kg gulerødder

  • 1 kg pastinakker

  • 6 hvidløgsfed

  • 1 ½ spsk frisk/tørret timian

  • ¾ tsk salt

  • 1 ½ knsp sort peber

  • 4 spsk madolie

Basilikumyoghurt:

  • 2 dl madyoghurt

  • 1 håndfuld frisk basilikum

  • 1 hvidløgsfed

  • 1 knsp salt

  • ½ knsp sort peber

Kyllingefilet med bacon:

  • 8 skiver bacon

  • 800 g kyllingefilet

  • ¾ knsp sort peber

SÅDAN GØR DU

Sæt ovnen på 225 °C.

Ristede rodfrugter:

Skræl og skær rodfrugterne i staver. Læg dem i et ildfast fad sammen med hvidløgsfed, timian, salt, peber og rapsolie. Tilbered rodfrugterne i ovnen i ca. 30 minutter.

Basilikumyoghurt:

Grovhakket basilikumblade, pres eller riv hvidløg og rør det ned i madyoghurten. Smag til med salt og peber.

Kyllingefilet med bacon:

Læg en baconskive rundt om hver kyllingefilet og steg 2–3 minutter på hver side, så de får lidt farve. Krydder med sort peber. Skru ned for temperaturen på ovnen til 150 °C. Sæt fileterne i ovnen i 12–15 minutter eller til de er gennemstegte.

Server kyllingefileterne med ristede rodfrugter og basilikumyoghurt.