Du er mere end god nok!

Jo, det er du. Altså god nok. Og hvis du gør lidt, er det mere end godt nok. Hvad nu hvis træningseksperter fik dig til at indse netop dét? Og samtidig inspirere dig til aktivitet snarere end at få dig til at få dårlig samvittighed? Mød Lotte, der har fundet netop den formel, og gerne vil have alle andre til at opleve det samme.
SATS
Kategori
Mere om træning

- Ikke tynd nok. Ikke god nok. Alle kigger på dig. Lotte lod alt for mange tanker tage over, og de gav hende opfattelsen af, at hun ikke levede op til hverken sine egne eller andres forventninger. Det var indtil, hun bestemte sig for at hun er mere end god nok, og hun begyndte at træne sig stærk i både krop og sind. Og hun håber, at flere vil opleve følelsen: 

- Det bliver ligesom lidt for nemt at sige ”glem alle undskyldninger og tag til træning”. Der findes så mange forskellige grunde til, at du ikke kan prioritere, eller overskue at prioritere træning. Men jeg ønsker så inderligt, at alle vil være tilfreds med at klare bare en smule! Det er mere end godt nok.  

Forventningspresset  

Lotte var overvældet over alle de krav, hun oplevede i sit liv. Hun skulle være god nok, håndtere balance mellem job og en aktiv fritid. Der er efterhånden så mange krav til os, og hvis vi skulle indfri alle forventninger, ville vi ikke lave andet. Og netop der lå svaret til ændringen for Lotte: 

- Jeg gik jo rundt hele tiden og tænkte på, hvad andre syntes om mig. Det tog så meget af min energi, for jeg følte, at uanset hvad jeg gjorde, eller hvordan jeg så ud, så ville det ikke være godt nok. Det var udmattende, og samtidig havde jeg en stor frygt for at ændre noget.   

Denne frygt for ændringer blev også afgørende for Lotte. Hun var i job og havde valgt en karrierevej som lærer, der viste sig at være forkert for hende. Det resulterede i, at hun over alt for lang tid overså de signaler, som kroppen sendte hende, og derfor måtte finde finde en balancen i sit liv:   

- Det blev en slags sorg for mig at opdage, hvordan jeg havde valgt en forkert retning. Det føltes jo ganske voldsomt at indse, at flere års uddannelse var smidt væk. Og skulle jeg så starte på noget helt nyt? Hvad skulle jeg i stedet? Og oven i min egen sorg, blev jeg så bange for, hvad andre ville tænke om mig!   

Vendepunktet 

Det var svært for Lotte at indse, at hvis hun skulle ændre noget i livet, måtte hun ændre det selv. Og forventningen til sig selv var mere end nok. 

- Jeg var jo blevet så god til at lytte til andres forventninger, at jeg troede, at en ændring også ville komme udefra på en måde. Men så indså jeg, at hvis noget skulle ændres, måtte jeg ændre det selv. På forunderlig vis så blev jeg stærkere af denne erkendelse, og så kunne jeg lave en ændring selv.   

Lotte uddannede sig både til holdinstruktør og personlig træner. Gennem jobbet som personlig træner får Lotte også brugt mange af sine kundskaber fra læreruddannelsen. Så selv om livet tog lidt af en drejning er Lotte glad for erfaringen: 

- Når jeg efterfølgende ser tilbage, kan jeg godt se, at jeg lærte rigtig meget af denne periode i mit liv. Jeg bruger min erfaring i mødet med mine PT-klienter. Fortæller dem, at det er helt ok at fejle, helt ok ikke at have opnået det man ville tidligere. Men at du kan opnå akkurat, det du vil!  

SIN EGEN LYKKES SMED 

Lotte måtte overvinde at komme over dørtærsklen, som hun kalder for skammetærsklen. Hun var så overvældet af tanker om, hvad andre ville synes om hende, og hvordan de ville dømme hende. 

- For mig var skammetærsklen svær at overvinde. Det var denne skam, der forhindrede mig i at lave en ændring, forhindrede mig i at tage ned i et træningscenter. Jeg var som mange andre låst helt fast i en forestilling om, at jeg ikke kunne. Og så blev jeg så bange for at fejle, at jeg ikke engang turde prøve.  

Vendepunktet kom, da Lotte havde overvundet den skam over, at hun ikke havde gjort noget før. Hun tillod sig at prøve og fejle, og blev bedre og bedre til at være ligeglad med, hvad andre gjorde eller tænkte. Hun skulle finde sin egen træningsglæde, sin egen følelse af sejr, og så måtte hun tillade sig at åbne flere døre.  

- Pludselig mærkede jeg, at træningen var blevet et fristed, der kunne få alle mine negative tanker, stress og bekymringer til at forsvinde – og bare have fokus på alt det kroppen kan. Det var så utrolig dejligt at opdage, at jeg kunne få det jeg ville!   

Hvis du hele tiden lader andre definere din lykke, så gør du dem samtidig ansvarlige for, hvordan du skal have det. For Lotte blev det vigtigt at være sin egen lykkes smed, bruge tid på at finde ud af hvad der gør hende lykkelig og gøre mere af det. Og akkurat dét er selve meningen med livet og jobbet for Lotte: 

- Det er derfor jeg tager på job hver dag. Jeg vil vise andre, at hvis du tager ejerskab over egen lykke, vil du opleve, at du bliver mere lykkelig. Hvis du begynder at give dig selv inspirerende ord med på vejen hver dag, at du er god og styrer til træning, så sker der noget i dit hoved. Pludselig bliver du selv en inspiration for andre i træningscenteret!