Her kan du læse om SATS’ historie.

SATS dukkede op på markedet i 1995, i en tid hvor træningscentre endnu ikke var slået igennem hos den brede befolkning, men mest blev benyttet af bodybuildere. I SATS besluttede vi at ændre på det og tilbyde en træningsmulighed til almindelige mennesker. Konceptet var en stor succes, der bredte sig til de andre nordiske lande, og vi udvidede vores aktiviteter og købte nogle af de førende virksomheder i Sverige, Danmark og Finland.

Varemærket ELIXIA blev lanceret i 2001. Strategien var at tilbyde markedets bedste service- og træningsoplevelse med veludstyrede træningscentre af højeste kvalitet. Ved udgangen af 2013 havde ELIXIA 61 træningscentre i Norge, Finland og Sverige.

I 2014 gik SATS og ELIXIA sammen og blev Nordens førende træningskoncern med målsætningen om at aktivere mennesker for at opnå større sundhed og øget livskvalitet.

I begyndelsen af 2018 fik SATS otte nye centre i Sverige, da det tidligere Fresh Fitness blev til SATS BASE, et helt nyt centerkoncept hos SATS, og et billigere og enklere alternativ til SATS.

HISTORISKE MILEPÆLE:

1995

SATS åbner sine første otte træningscentre i Norge.

1998

SATS vokser og har 49 centre i Norden, da kæden bliver en del af det amerikanske 24 Hour Fitness Worldwide.

1999

SATS erhverver den svenske træningskæde Sports Club.

2000

SATS udvider i Danmark og har nu mere end 100 centre i Norden.

2001

Varemærket ELIXIA lanceres med elleve centre i Norge (året før blev Frisk og Colosseum opkøbt med otte træningscentre) og fem i Finland.

2002

Investeringsfirmaet Nordic Capital og de norske grundlæggere køber SATS tilbage.

2003

SATS udvider i Finland.

2005

SATS erhverver træningskæden E2 med otte træningscentre i Sverige.

2006

Tryg i Danmark køber SATS.

2007

ELIXIA køber Sportsclub Stavanger AS med syv træningscentre i Stavanger og Bergen.

2009

SATS åbner yderligere syv centre.

2010

ELIXIA udvider og åbner to centre i Sverige.

2011

ELIXIA åbner yderligere syv centre. Investeringsfirmaet Altor køber ELIXIA.

2013

SATS sælger samtlige centre i Danmark for at satse på vækst i Norge, Sverige og Finland. ELIXIA åbner sit første center i Stockholm.

2014

Fusionen mellem SATS og ELIXIA skaber Nordens største træningskoncern. I Sverige ændrer alle ELIXIA-centre navn til SATS, mens centrene i Norge og Finland fortsætter med deres respektive navne.

2016

I januar lanceres Online Training på nordisk plan; nu kan medlemmerne træne hvor, hvordan og hvornår, de vil. I Sverige lanceres Martial Arts, en effektiv træningsform, hvor du møder din indre fighter.

2017

En ny, mere fleksibel prisstruktur for medlemskaber lanceres. Medlemmer kan nu selv skræddersy deres medlemskab ud fra, hvordan, hvor og hvornår de vil træne - og kun betale for den træning, de ønsker. To nye træningskoncepter, HiYoga og Build'n Burn, lanceres på nordisk plan.

2018

SATS køber træningskæden Fresh Fitness i Sverige og lancerer samtidig et nyt centerkoncept, SATS BASE. SATS BASE er et billigere og enklere alternativ til SATS og har otte centre i Sverige, fem i Norge og syv i Finland. I august køber SATS træningskæden Balance i Stockholm, der har tre træningscentre. I september køber SATS træningskæden fitness dk i Danmark, der har ca. 40 træningscentre. Det betyder, at SATS er til stede på alle markeder i Norden og har over 200 træningscentre i alt.