5 tips: Sådan bliver du stærk

Vil du gerne blive stærkere? Her er nogle tips til at blive stærk – og tage styrketræningen til det næste niveau.
SATS
Kategori
Mere om træning

1. Tænk teknik

God teknik i øvelserne gør, at du får bedre muskelkontakt og mindre risiko for skader. Det hjælper altså ikke at snyde, ved at bruge andre muskler end dem øvelsen er lavet til. Få en personlig træner til at hjælpe dig eller se, hvordan øvelsen skal laves i vores træningsprogrammer, inden du starter.

2. Begynd med grundøvelser

Bliv bekendt med grundøvelserne fra begyndelsen. Du styrker dit daglige bevægelsesmønster, uanset om du har et stillesiddende kontorjob, eller om du er top idrætsudøver. At arbejde med flere muskler i sammenkoblede kæder styrker og fremmer mange bevægelsesmønstre. Grundøvelser giver høj træningsbelastning og dermed stor træningseffekt.

Når det er sagt, må der ikke udelukkes mere isolerede øvelser. De er også vigtige, ikke mindst ud fra et rehabiliteringssynspunkt, eller hvis du ganske enkelt ønsker at blive stærkere i bestemte muskler.

3. Høj intensitet

Udfordre dig selv ved at holde høj intensitet. Det giver en bedre effekt, uanset om du vælger at bruge tungere vægte eller at arbejde med flere repetitioner. Målet er at blive udmattet – det gør træningen sjovere og styrker følelsen af belønning efterfølgende. På vores Crosstraining - og Prformance - hold, sørger instruktørene for, at du præsterer maksimalt. Prøv Prformance Hi-Intensity eller Prformance Strength  – det vil du ikke fortryde.

4. Tilføj mere vægt

Ikke vær bange for at træne tungt – men sammenlign ikke dig selv med andre. Tungt for dig kan være for let eller for tungt for andre. Derimod kan det være en god ting at blive inspireret af andre – har du et forbillede? Af og til hjælper det at tænke på en bestemt person for at få motivationen op. Og motivation må ikke undervurderes.

5. Trivsel er viktig

At have det sjovt under træning er helt essentielt. Prøv at udfordre dig selv, og vær stolt over små eller store fremskridt. Det er ofte dem, der gør, at du fortsætter. At træne styrke sammen med en ven gør træningen sjovere, og du præsterer bedre. Både andre mennesker og musik kan give et boost og sørge for, at du giver den dét ekstra.

Det vigtigste af alt er, at du fortsætter, og at styrketræningen bliver en naturlig del af din hverdag. Det er den kontinuerlige træning, der gør dig stærk. Investeringen i sundhed kommer oveni.

Er du klar, men fortsat usikker på, hvilken træningsform, der passer bedst til dig?

Find ud af mere om alle vores træningstilbud til dig, der ønsker at blive stærkere.