5 grunde til at få personlig træning

Det kan være svært at give sig selv motivation til at træne. Så hvorfor ikke prøve en personlig træner?

Måske har du svært ved at presse dig selv til at yde lidt ekstra? Det kan også være, at du giver op for let, så snart undskyldningerne melder sin ankomst? I så fald kan en personlig træner være løsningen for dig – her får du 5 gode grunde til hvorfor.  

1. FÅ DEN HJÆLP DU HAR BRUG FOR

En personlig træner er en professionel træningspartner som effektivt hjælper dig med at nå dine mål.

”Den første time bruges på, at den personlige træner lærer dig at kende; dette dækker over alt fra kost, søvn og dagligdagsvaner til bevægelsesniveau, skader og ønsker for fremtiden. Sammen vil I fastlægge fokus, mål og ønsker for forløbet, og derfra kan der arbejdes målrettet mod dette. Det er ikke fordi, at du skal have et specifikt mål, for at kunne drage fordel af personlig træning – det er derimod vigtigst, at du blot er nysgerrig på dig selv og din udvikling, og er modtagelig for sparring og vejledning for at udvikle dig”, udtaler PT Manager i SATS Danmark, Samantha Muna Mølgaard.

En personlig træner kan hjælpe dig med alt fra at komme godt i gang med træningen, til at lave specifikke programmer for bestemte træningsmål, hvis du for eksempel ønsker at tabe dig eller løbe maraton. Under træningen vil den personlige træner sørge for, at teknikken er på plads, og at alle øvelser udføres optimalt.

”Mange tænker måske, at man skal have et specifikt mål for at opsøge en personlig træner. Jeg oplever ikke, at en målsætning er nødvendig, men derimod at det vigtigt, at man har et ønske om at opnå en eller flere ændringer. Med personlig træning mødes du hvor du er, og bistås med vejledning, guidning og rådgivning, så du kan arbejde dig frem mod dine ønsker, hvad end det er kondition, styrke eller balance – eller drejer sig om mental udvikling, struktur i dagligdagen eller noget tredje”, fortæller Samantha Muna Mølgaard.

Stina har tabt sig en hel masse og lavede en Iron Man sidste år. Hun har været noget af en personlig rejse igennem:

2. SÆT DIN TRÆNING I SYSTEM

Først og fremmest vil en personlig træner hjælpe dig med at sætte din træning i system. For at kunne sætte realistiske mål er det vigtigt at snakke om din erfaring med træning fra tidligere, eventuelle skader og sygdomme, hvad du har brug for hjælp til, for at kunne nå dit mål og ikke mindst hvilke motiver, der ligger bag dit mål – hvorfor ønsker du at træne?  

”At vide hvad du vil have, er motivationen og årsagen til at søge en personlig træner. Måske har du brug for at komme ud af din comfort zone, få grundlæggende træningsvejledning eller en fast aftale, så du får trænet kontinuerligt. Den personlige træner hjælper dig med at reflektere over hvad du vil, og hvilket ændringer der skal skabes for, at du kommer i mål og fastholder den nye rutine” siger Samantha Muna Mølgaard.

Ved at systematisere din træning – både den du gennemfører med en personlig træner og den du udfører på egen hånd – vil du hurtigere kunne se resultater.

3. TRÆNING MED EN PERSONLIG TRÆNER GIVER RESULTATER

Din personlige træner har hele tiden fuld kontrol over din progression ved at dokumentere alt fra intensitet, belastning og antal repetitioner. Dette hjælper dig samtidig til at træne ordentligt på egen hånd.

Den personlige træner kan også ved behov eller ønske gennemføre forskellige fysiske tests. Hvis du skal tabe dig, kan det for eksempel være nyttigt og motiverende at måle kropssammensætningen før du starter med at træne med en personlig træner og igen et stykke tid efter.

Hvis du ønsker det, kan en personlig træner teste din bevægelighed, styrke og kondition for at finde dit niveau og løbende måle dette på vej mod dit mål. For mange af vores kunder med personlig træning har det også være vigtigt, at træningen er tilrettelagt og sikker efter større eller mindre skader.

Britt er en af vores PT-kunder. Hun fik en rygoperation og begyndte at træne med en personlig træner for at blive smertefri:

4. EN SMARTERE VEJ TIL MÅLET

Det er få ting, der er så motiverende som en dokumentation på, at man kommer i bedre form. Det er jo derfor, at man træner trods alt. Stort set alle der træner med en personlig træner opnår resultater hurtigere, end hvis de træner alene. Hvorfor?

Den største fordel ved at bruge en personlig træner er, at du får skræddersyet træningen, så den passer til dig. Når man træner på egen hånd, vælger man ofte øvelser eller en træningsform ud fra, hvad man i forvejen er tryg ved. En personlig træner ved, hvad der skal til, og vil udvide dit repertoire af øvelser. Når I er blevet enige om målet for træningen, vil din personlige træner skræddersy et træningsprogram, som kan guide dig. Det er simpelthen smartere vej til målet.

”Fordelen ved personlig træning er, at du kan blive udfordret på ny, og blive præsenteret for nye øvelser, bevægelser og skabe en øget variation. Træneren kan analysere bevægemønster, men også hjælpe dig udenfor træningscenteret; eksempelvis ved at skabe nye vaner. Det er en samlet pakke, der sikrer støtte, optimering og kvalitet. Du investerer i dig selv og din livsstil”, uddyber Samantha Muna Mølgaard.

Det personlige møde med en kompetent træner gør, at du møder op til træning og yder dit bedste hver gang. Selv på dage hvor du egentlig gerne ville lave noget helt andet.

5. ALLE KAN BRUGE EN PERSONLIG TRÆNER, OG DU BESTEMMER SELV HVORDAN OG HVOR OFTE

Vores kunder med personlig træning er meget forskellige i både alder, mål og forudsætninger. Fælles for dem alle har de et ønske om at holde sig i form.

Du bestemmer selv hvor mange gange, du vil træne med en personlig træner. Har du aldrig prøvet det før, anbefales det at prøve mindst tre timer, før du tager stilling til, om det er noget for dig eller ej. Mens mange bruger en personlig træner flere gange om ugen, måned efter måned, bruger andre det i forskellige perioder på året og også op mod specielle løb osv.

Hvis du ønsker at blive inspireret, kan du læse om Gunver - som kom igennem et sygdomsforløb med oprejst pande!

Er du i tvivl om, hvilket slags PT-time du bør vælge? Vores mest populære produkt er PT60, som omfatter en hel træning med opvarming og udstrækning.

Vidste du at alle nye medlemmer i SATS får en gratis time vejledning med en personlig træner (PT Start)? Her vil den personlige træner hjælpe dig med at klarlægge sine målsætninger og ønsker for træningen, samt tilrettelægge et træningsoplæg som sikrer din progression på vejen mod dit mål.

PT-pakker og priser er tilgængelige i vores PT-butik online eller i appen. At købe personlig træning online er hurtig. Og bedst af alt - vores butik er åben 24 timer i døgnet!

Køb PT online